Uncategorized

Hoe maak je een gratis cryptocurrency wallet?

Om cryptocurrency te versturen, te ontvangen of op te slaan, heb je een cryptocurrency wallet nodig. Je kunt anders geen cryptocurrency naar je rekening (laten) overmaken. Elke cryptocurrency eigenaar is als het ware zijn eigen bank. De cryptocurrency wallet is zijn (digitale) kluis waar de cryptomunten in opgeslagen zijn. Maar hoe maak je een gratis cryptocurrency wallet? Je leest het hier in dit artikel.

Wat is een cryptocurrency wallet?

Cryptocurrency is een digitale valuta. Hoewel we ze niet fysiek kunnen vasthouden, kunnen we cryptocurrency gebruiken om mee te betalen, te handelen of te sparen. En net als traditionele valuta is je wallet, de cryptocurrency wallet, een veilige plek om je waardevolle spullen te bewaren.

Met behulp van een cryptocurrency wallet ontvang, verstuur en beheer je de cryptocurrency. Er zijn verschillende soorten crypto wallets: hardware, software, online en papieren crypto wallets. Het is mogelijk om een gratis cryptocurrency wallet online te maken of door software te downloaden. Hoe? Dat lees je hieronder.

Een gratis online cryptocurrency wallet aanmaken

Je kunt een gratis cryptocurrency wallet maken door software op je eigen computer te installeren via een onlineapplicatie. Het is een betrouwbare en veilige manier om een (anonieme) cryptocurrency wallet te openen en te beheren op je desktop (OSX, Windows, Linux) of telefoon (iOS, Android).

Je gratis cryptocurrency wallet bevat je private sleutel en je publieke sleutel. Je gebruikt de publieke sleutel om bijvoorbeeld Bitcoins of andere cryptovaluta te versturen en te ontvangen. Je kunt dit vergelijken met een bankrekeningnummer. Met de private sleutel heb je daadwerkelijk toegang tot jouw cryptomunten.

Een gratis cryptocurrency wallet is de minst veilige keuze die je kunt maken, maar het is wel de gemakkelijkste. De gratis cryptocurrency wallet is immers online toegankelijk voor iedereen met het juiste wachtwoord.

Om het wat veiliger te maken, kun je met de meeste gratis cryptocurrency wallets ook tweefactor authenticatie inschakelen. We raden dan ook aan om dat te doen. Dit betekent overigens niet dat je wallet 100% veilig is.

Online of software cryptocurrency wallet

Een relatief veilige manier om een online cryptocurrency wallet aan te maken is bij Bitvavo, Nederlands grootste en goedkoopste handelsplatform. Je doet dit eenvoudig op de volgende manier:

 1. Registreer een account bij Bitvavo: https://account.bitvavo.com/create (opent in een nieuw tabblad)
 2. Bij deze makelaar krijg je direct na registratie meer dan 58 cryptocurrency wallets
 3. Schakel 2-factor authenticatie in
 4. Klik op de gewenste cryptovaluta
 5. Klik op storten
 6. Maak de cryptovaluta over naar het adres dat bij storting wordt getoond

Bij Bitvavo is jouw account niet alleen beschermd door een wachtwoord, maar ook door 2-factor authenticatie, op basis van apparaat ID en IP-adres.

Bovendien kun je bij verschillende andere software aanbieders een gratis cryptocurrency wallet aanmaken. Deze wallets zijn geschikt voor Windows, macOS en Linux, daarnaast bieden ze ook apps voor iOS en Android. De software is eenvoudig te installeren, je kunt verschillende cryptovaluta toevoegen en crypto kopen, betalen of ontvangen.

Hieronder een overzicht van een aantal betrouwbare software aanbieders:

 • MetaMask Wallet:
 • Coinomi
 • Copay Bitcoin Wallet
 • GreenAddress bitcoin wallet l
 • Exodus
 • Bitcoin QT
 • Bitcoin
 • Bitcoin wallet
 • Armory Bitcoin Wallet
 • Bitcoin Wallet

Alle hierboven genoemde gratis cryptocurrency wallets zijn goed beveiligd.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *